BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.805

Felsefe Bölümü

  • EA

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 4993
    2022 : 8229
    2021 : 17096

    2023 : 457.475
    2022 : 451.458
    2021 : 381.596

    2023 : 45
    2022 : 55
    2021 : 65

Merhaba ben Rümeysa Özgen. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde beşinci senemdeyim. Bölümümüzde zorunlu felsefe derslerinin yanı sıra birçok felsefe seçmeli dersimiz bulunur. Ve bu felsefe alanında ilerlemek istediğiniz yönde size yardımcı olur. Bunun yanı sıra birçok serbest seçmeli dersimiz vardır. Bu serbest seçmeliler sayesinde başka disiplinler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz bu sayede yan dal yapma olanaklarından da faydalanabilirsiniz. Ben ikinci senemde İktisat Bölümünde çift anadal yapmaya başladım. Buradan mezun olduğumda umarım iki tane diplomaya sahip olacağım. Bunu yapmak için ilk senemde de iktisat dersleri aldım. Bu serbest seçmeli dersler de benim bu konudaki yükümü büyük oranda hafifletmiş oldu. Bölümümüzün Erasmus ve Exchange programlarıyla anlaşmaları bulunmaktadır. Bu sayede bir çok okulda başka ekoller görmek için bir dönemlik okumaya ya da yaz stajlarına gidebilirsiniz. Ben de üçüncü senemde Belçika’ya bir dönemlik okumaya gittim. Bölümümüzün yurt içi ve yurt dışı bağlantılarından bahsetmek gerekirse tüm hocalarımızın doktoralarının yurt dışından olduğunu söyleyebilirim. Boğaziçi’nde yabancı hoca sayısının en yüksek olduğu bölüm felsefe bölümüdür. Eğer akademik kariyer yapmak isterseniz. Hocaların geçerli referansları sayesinde dünyanın en iyi okullarından master veya doktora programlarına girme şansı yakalayabilirsiniz. Çalışma olarak özel sektöre yönelmek istediğinizde reklam, medya, insan kaynakları gibi sektörler kolaylıkla girebileceğiniz sektörlerdir. Şunu da eklemek isterim ki bir Boğaziçi Felsefe Bölümü mezunu öğrenim hayatı boyunca yaptığı stajlar ve aldığı dersler sayesinde istediği her alana yönelebilir. Ezberden uzak, eleştirel düşünmeye açık doğru soruları sormaya hevesli bir öğrenciyseniz Boğaziçi Felsefe Bölümü size göre.

Merhaba ben Dilek Temel. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Neden Boğaziçi? Çünkü Boğaziçi’nin özgürlükçü ortamından daha önceden haberim vardı. Bunun dışında faydalandığım sosyal olanakları çok iyi olması. Bunun dışında devlet üniversiteleri arasında sosyal bilimlerde en iyi üniversite olduğuna dair inancım. Neden Felsefe? Çünkü kuramsal tartışmaların en derininden, gündelik hayatın en pratik bilgilerine kadar bana kazandırdığı eleştirel bakış açısını Felsefe Bölümü’ne borçlu olduğumu düşündüğüm için. Çünkü bize sunulan bütün bilgileri tek tek analiz edip bunlara şüpheyle yaklaşmamızı bu bölümde öğreniyoruz. Bu bölüme gelmeden önce tabi ki bölümü araştırdım. Tanıtım günlerine geldim ve internet sitesinden ulaşabileceğim bütün hocalar ve onların hangi alanlar üzerine çalıştığını araştırdım. Ve kendimi bu hedef doğrultusunda özdeşleştirebildiğim için buraya geldim. Bölümden beklentilerimi karşıladım. Hatta daha fazlasını aldım. Çünkü bana verilen iyi bir felsefe eğitimi dışında seçmeli derslerle birlikte desteklediğim müzikten sinemaya, platesten yüzmeye kadar birçok alanda ders aldım. Bunlar benim için gerçekten büyük artılardır. Bölüm genel olarak Analitik Felsefe üzerine yoğunlaşıyor. Ama bu demek değildir ki Kıta Felsefesinden dersler açılmıyor. Çünkü yaz okulunda gelen misafir hocalarla birlikte aldığımız Kıta Felsefesi derslerimiz de vardır. Bu alanda onların yönlendirmeleriyle ve kendi kişisel okumalarımızla kıta felsefesi üzerine de bilgi sahibi olabiliyoruz. Hocaların kapıları daima herkese açıktır. Onlara daima ulaşabiliyoruz. Bunun dışında gerek dersle alakalı gerekse bürokratik işlerle ilgili olsun her zaman öğrenci yanlısı bir tavır içerisindeler. Bu da öğrenciler için gerçekten bulunamaz bir olanak. Soru sormaktan, merak etmekten, şüphe duymaktan ve daha fazla soru sormaktan keyif alıyorsanız bu bölüm gerçekten sizin için biçilmiş kaftan.

Merhaba ben Kaan Tabakçı. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bölüme gelmeden önce bölümün çalışma alanlarını biliyordum. Benim de ilgilendiğim konular bunlar üzerine olduğu için bu bölüme gelmeyi tercih ettim. Bölümüm beklentilerimin hepsini karşıladı. İlerde gelmek istediğim pozisyon zaten akademik pozisyon olduğu için buna çok fazla olanak buldum. Öğrenmediğim şeyleri öğrendim. Bölüme gelmeden önce bir kariyer fikrim çok fazla yoktu. Bölüme geldikten sonra akademik kariyerde ilerlemeye karar verdim. Bunda etkili olan faktörler daha çok akademik ortamın sıcaklığı, benim gibi düşünen insanlarla çalışma olanakları etkili oldu. Felsefeye ilginiz varsa veya Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünden alacağınız düşünsel yetenekleri başka alanlarda harmanlayıp fark yaratmak istiyorsanız bu bölümü tercih etmelisiniz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link