BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.383

Ekonomi Bölümü

  • EA

    4 Yıl

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 557
    2022 : 662
    2021 : 667

    2023 : 514.536
    2022 : 510.515
    2021 : 459.841

    2023 : 90
    2022 : 100
    2021 : 100

Merhaba ben Furkan Saygın Şener. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler bölümleri çift ana dal öğrencisiyim. Bugün size Ekonomi Bölümü hakkında bilgi vereceğim. Bölümüm, vizyon sahibi genç ve dinamik bireyleri yetiştirmeyi hedefleyen ve bu amaç doğrultusunda onlara bu hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlayacak İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin üç bölümünden biridir. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencilerinin ekonomiye daha geniş bir perspektiften bakmasını sağlamak amacıyla ilk sene boyunca öğrencilerin hukuk, sosyoloji, psikoloji ve siyaset bilimi gibi bölümlerden dersler almasını zorunlu kılmaktadır. İleriki senelerde öğrenciler ekonominin farklı alanlarında yoğunlaşmak amacıyla ekonomiyi daha derinlemesine inceleyen dersler alırlar. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencilerin bir çok çap ve yan dal programı olanağı sunmaktadır. Ekonomi Bölümü öğrencileri bu programlar kapsamında Sosyoloji, Tarih Felsefe, Psikoloji, Matematik veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerle çift anadal programı yürütmektedir. Örneğin ben şuan bir Ekonomi Bölümü öğrencisi olarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde çift anadal yapıyorum. Ekonomi Bölümü’nün araştırma alanlar oldukça geniştir. Örneğin davranışsal ekonomi, finans, tarımsal ekonomi, çevresel ekonomi gibi alanlarda öğretimi üyelerimizin çeşitli araştırmaları bulunmaktadır. Ve bu araştırmalar uluslar arası akademik camiaada fazlasıyla tanınmaktadır. Boğaziçi üniversitesi ekonomi bölümü öğrencileri Erasmus programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde akademik hayatlarının bir dönemini yurt dışında geçirebilirler. Aynı zamanda Exchange programlarıyla öğrencilere akademik hayatlarının bir dönemini Avustralya, Amerika, Çin veya Kore gibi ülkelerde geçirme fırsatı sunulmaktadır. Bende gelecek senelerimde bir dönemimi Amerika’daki Univercity of California da geçireceğim. Bölümümüz mezunları özel sektörde ve kamu sektöründe birçok alanda iş bulma olanağına sahiptir. Özel sektörde mezunlarımızın çalıştığı alanlar arasında finans, telekomünikasyon, bankacılık ve pazarlama gibi alanlar mevcuttur. Bunun yanı sıra mezunlarımızın devlet kademelerinde veya sivil toplum kuruluşlarında da önemli birçok yerde çalıştığı görülmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü gerek sosyal olanakları gerekse akademik kalitesiyle sizin beklentilerinizi karşılayacaktır. Sizinde aramıza katılıp bu deneyimi yaşamanızı diliyorum. Hepinizi bekliyoruz.

Merhaba ben Hazal Şenses. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi dördüncü sınıf öğrencisiyim. Sınava hazırlandığım dönemde ilgimi çekecek iyi bir üniversitede beni mutlu edecek bir bölüm okumak istiyordum. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü tüm bu isteklerime cevap verecek bir bölümdü. Hem üniversitenin ortamı ve sosyal imkanları hem bölümün akademik kadrosunun ve öğrencilerinin bu kadar iyi olması bu bölümü tercih etmemi sağladı. İyi ki de böyle yapmışım. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü hedeflerimden birisiydi. Bölümün tanıtım toplantısına geldiğimde hem üniversiteden hem de bölümden çok etkilendim. Daha sonra biraz araştırma yaptım. Ekonomi Bölümü neyi inceler neyi araştırır diye bilgiler edindim. Aynı zamanda mezuniyet sonrası neler yapabileceğime dair fikirler edindim. Bu sayede okula başladığımda motivasyonum oldukça yüksekti. Bölümümden beklediğimi fazlasıyla aldım. Hem çok şey öğrendim hem de çok güzel günler geçirdim. Akademik olarak da şunları söyleyebilirim. Aldığım zorunlu dersler iyi bir matematiksel temel oluşturmamı sağlarken aynı zamanda sosyal bilimleri tanıma imkanı buldum. Ve son iki senemde de ilgimi en çok çeken seçmeli dersleri alıyorum. Üniversitemizin sosyal imkanları oldukça geniştir. Bunun yanında bölümdeki derslerimiz çok verimli geçiyor. Aynı zamanda ek derslerle ve soru çözümü saatlerinde anlamadığımız konular hakkında kendimizi geliştirmemiz sağlanıyor. Hocalarımız makale, kitap ve film önerilerinde bulunarak kendimizi geliştirmemize daha fazla olanak sağlıyor. Bence bölümümüzün çok sıcak bir ortamı var. Ben dört yılın sonunda artık burayı bir yuva gibi görüyorum. Hocalarımız her zaman çok ilgili ve yardımseverler. Kendi araştırma alanlarına çok hakim olmalarının yanı sıra bizim de kafamızda soru işaretleri kalmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Herhangi bir sorunumuz olduğunda rahatça onlara danışabiliyoruz. Ve bence bu çok önemli bir imkan. Sosyal bilimler ile ilgilenenler için Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü hem çok iyi eğitim alabileceğiniz hem de kendinizi her alanda geliştirebileceğiniz bir yer. Dolayısıyla sizler için doğru tercih burası olur diye düşünüyorum. Sizlere şimdiden çok güzel bir üniversite hayatı diliyorum.

Merhaba ben Ceren Acar. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bugün size bölümümü tanıtmak istiyorum. Ben mezun olduktan sonra finans sektöründe çalışmaya başlayacağım. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü bana bu sektörde gerekli olan modelleme ve analitik düşünme yetisini kazandırdı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim hayatım boyunca öğrendiğim bilgilerin büyük faydasını gördüm. Bölüme girerken düşündüğüm kariyer planım ile şimdi düşündüğüm kariyer planım arasında büyük bir fark yok. Bunun temel sebebi Boğaziçi Ekonomi Bölümü’nde ilgi duyduğum dersleri alarak ilgi alanlarımı pekiştirebilmem ve bu alanlarda donanım kazanabilmemdir. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü değişen dünyaya ayak uydurabilmek için ihtiyacınız olan donanımı ve düşünce yapılarını edinebileceğiniz bir bölümdür. Hepinizi bölümümüze bekliyoruz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link