BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.360

Turizm İşletmeciliği Bölümü

Merhaba arkadaşlar ben Begüm Daşkaya. Turizm İşletmeciliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Turizm İşletmeciliği Bölümü turizm ve işletme derslerini içeren, turizm sektörüne kalifiye elaman yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür. Öğrencilerinin kendini birçok alanda geliştirmesini sağlayan dört yıllık bir lisans programıdır. Derslerimiz seyahat ve konaklama endüstrisini içermesinin yanı sıra işletme, insan kaynakları, muhasebe ve pazarlama alanlarını da içermektedir. Aynı zamanda öğrenciler ilgili bulundukları alanlar dahilinde istedikleri bölümden alan dışı seçmeli ders de alabilirler. Turizm İşletmeciliği Bölümü çift anadal ve yandal programlarını desteklemektedir. Çift anadal programına dahil olan iki tane bölüm vardır. Bunlar Yönetim Bilişim Sistemleri ve Uluslararası Ticaret Bölümleridir. Ben de şuan Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü’nde çift anadal yapmaktayım. Bölümümüzün akademisyenleri kaynakların sürdürülebilirliği ile yakından ilgilenmektedir. Bu sebeple kampüsümüzde TUYGAR (Turizm Uygulamaları Yön Eylem Araştırmaları Merkezi) bulunmaktadır. Okulumuz yurtdışı staj imkanları da sunmaktadır. Öğrenciler okulumuzun yurtdışında anlaşmış oldukları firmalarla ayarladıkları taktirde okulumuz Erasmus’a dahil olan öğrencilere maddi destekte de bulunmaktadır. Bölümümüzden mezun olduğumuzda turizm sektöründe yer alan hava yolu, içecek, yiyecek ve danışmanlık şirketlerinde çalışma imkanı bulabiliyoruz. Bölümümüzde sektörde aktif birçok hocamız vardır. Biz de onlar sayesinde sektörde çalışan diğer insanlarla tanışıp sektöre entegre olabiliyoruz. İnsan seçimleriyle bir yerlere gelir. İyi bir kariyeri, eğlenmeyi, sosyalleşmeyi ve bakış açısı geliştirmeyi seçiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü çok doğru bir seçim olacaktır.

Merhaba arkadaşlar ben Mert Altınoklu. Turizm İşletmeciliği Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Ben Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü seçerken eğitim kalitesi ve kariyer planlarım açısından hiçbir kuşku duymadım. Fakat sayısal sözel birçok dünya görüşünü bana katabileceğini bilmiyordum. Her biri kendi alanlarında profesyonel ve seçkin olan hocalarımızın bize sağladıkları katkı çok büyük. Bölümümüzde verilen her ders bilgiye ulaştırmanın ötesinde bize bir merak ve araştırma motivasyonuyla beraber veriliyor. Bu da her geçen gün bizlerin doğruya ve iyiye daha çok yaklaşmasını sağlıyor. Hem bizi kariyer olarak rakiplerimizin önüne geçiriyor hem de daha bilgili bireyler olmamızı sağlıyor. Turizm İşletmeciliği Bölümü sektörün ekonomi, hukuk, pazarlama veya bilgi teknolojileri kısımlarında çalışmak için bireyler yetiştiriyor. Hangi iş alanında olursanız olun Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü size gerekli yönetim ve kabiliyeti, liderlik analitik düşünce gibi konularda gerekli yetkinliği sağlamış oluyor. Bölümümüzü tercih edecek adaylara web sitemizden bölüm derslerini incelemelerini tavsiye ederim. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün hem keyifli bir içeriğe sahip olduğunu hem de çok farklı disiplinlerden bir araya gelmiş yetkin bir program olduğunu göreceklerdir.

Merhaba arkadaşlar ben Dilan Okçu. Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Turizm benim kariyerimi inşa etmek istediğim bir alan. Sektörün hareketliliğini, insanların istek ve sorunlarıyla ilgilenilmesini seviyorum. Bölümden mezun olduktan sonra en azından birkaç yıl yurtdışında tecrübe kazanıp ülkeme geri dönmek istiyorum. Bunu sağlamak için üniversitemin ve bölümümün bana kattıkları çok değerli şeyler var. Bu konuda birçok avantajımızın olduğuna inanıyorum. Bölüm mezunlar çeşitli iş birimlerinin müdürlük pozisyonlarına diğer bölümlere nazaran daha kısa sürede ulaşabiliyor. Bazı mezunlar kendi şirketlerini kuruyor. Çünkü herkesin kendi iş planı ve yönetim bilgileri var. Benim yeni adaylara tavsiyem istedikleri doğrultuda bir tercih yapmalarını söylemek olurdu. Turizme, yönetime, işletmeye, insan ya da üretim odaklı iş birimlerine hevesli adayları Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’ne bekliyoruz. Bu bölümde büyük keyif var. Yeni ufuklar, taze bilgiler ve dünyayı daha iyi tanıma imkanları var.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link