İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ29mayis.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 1.009.245

Ekonomi Bölümü

  • EA

    4 Yıl

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce
    Burslu

    2023 : 132695
    2022 : 115505
    2021 : 106028

    2023 : 359.346
    2022 : 372.118
    2021 : 317.568

    2023 : 6
    2022 : 5
    2021 : 5

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce
    %50 İndirimli

    2023 : 838232
    2022 : 624395
    2021 : 0

    2023 : 254.051
    2022 : 273.178
    2021 : 222.105

    2023 : 34
    2022 : 25
    2021 : 25

Merhabalar, ben İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi ekonomi bölümü öğrencisiyim. İsmim Emre PAK. Bir sene hazırlık eğitiminin ardından birinci sınıfı bu yıl tamamlamak üzereyiz. Okulumuz güncel ekonomi sistemini çok rahat bir şekilde analiz edebilme yeteneğini bize kazandırmaktadır. Verilere karşı daha uygun yorumlar yapabilmeyi öğrenmekteyiz. Ayrıca uluslararası medyada çıkan haberler ve yorumları çok rahat bir şekilde anlama ve analiz edebilme yeteneği kazanmaktayız. Üniversitemizin içinde bulunduğu eğitim sistemi ve İngilizce eğitimi alıyor olmamız bizi nitelikli kılmaktadır. Ayrıca hocalarımızla birlikte daha sıcak ve samimi bir ortamda güncel ekonomi konularını tartışma imkanımız var. Okulumuz diğer iktisat fakültelerine göre daha sayısal içerikli bir eğitime sahip. Bu da bizlere hem ekonomi, hem de ekonometri ve istatistik derslerinin verdiği bir ağrılıkla özellikle ekonomi alanında modelleme ve ileriyi tahmin edebilme yeteneğimizi arttırmaktadır. Ayrıca sosyal bilimler alanına ve uluslararası ilişkiler alanına ait derslerimiz bulunmaktadır. Özellikle birinci sınıftan itibaren medeniyet tarihi ve daha sonra iktisat tarihi gibi dersler almaktayız. Özellikle medeniyet tarihini görmeyen biri, iktisat tarihini anlayamaz. İktisat tarihini anlayamadan da güncel iktisadi yorum yapamaz. Şu an işletme dersimiz de bulunmaktadır. Yani diğer dallardan habersiz değiliz. İktisadi ve idari bilimler öğrencilerine özel tahsis edilmiş finans ve borsa laboratuvarımız bulunmaktadır. Bu laboratuvarda biz genel, güncel ve canlı borsa bilgilerini takip edebiliyoruz. Ve güncel olarak kullanılan SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) gibi güncel programları hocalarımızla birlikte işlemekteyiz. Ekonometri ve istatistik derslerimizde ağırlık olarak kullandığımız laboratuvarda borsa ve finans sektörünü takip edip, birebir dahil olma şansımız oluyor. Döviz kurlarını takıp döviz alıp satıp, tahvil ya da bono gibi işlemler yapabiliyoruz. Bu konulardaki yeteneklerimizi geliştirmek adına bizim için bir fırsat.

Bölümümüzde staj zorunluluğu yok ama hocalarımızın bizim için belirlediği şirket ve kurumlarda, 3. Ve 4. sınıfta staj yapma şansına sahibiz. Ayrıca üniversitemizin ekonomi bölümünün konumu İstanbul finans merkezine yakın. Bu bizim büyük bir avantaj. Okulumuzun ekonomi bölümünün mezuniyet projesi olarak tez yazdırma gibi bir şartı yoktur. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin bize AGEP (Akademik Gelişim Programı) kapsamında sağladı dersleri alıp, kolay bir biçimde lisanslanma sürecine hazırlanabiliyoruz. Ben Anadolu’dan gelmiş bir öğrenciyim. Büyükşehirlerde ekonomi bölümünü okumak iş piyasasına yakın olması sebebiyle büyük bir avantajdır. Okul bittikten sonra avantajlı durumda olacağız. Özellikle staj gibi imkanları elde etmeniz kolaylaşıyor. Bölümümüzün İngilizce olması sebebiyle avantajlı durumdayız. Her şeyin bir dili vardır ve ekonominin dili de İngilizcedir. Bunu herkes kabul etmiştir. Özellikle İngilizce olduğu için ve İstanbul’da yer aldığı için İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ekonomi bölümünü tercih ettim. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye’de, İstanbul finans merkezinin yakınında bulunmaktadır. Özellikle üniversite tercihlerinde akademik kadrolara baktığım zaman, uluslararası kuruluşlarda ve devletin üst düzey kuruluşlarında tahsil görmüş, oralarda uzun yıllar boyunca çalışmış ve tatmin edici tecrübeli akademisyenlerinden ötürü İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ni seçtim.

Uluslararası bir konferansa birinci sınıfta katılma şansı elde ettik. Birinci sınıf öğrencisi için uluslararası bir konferans sunum yapabilmek, orada insanlarla tanışmak, yurtdışından gelen insanlarla iletişim kurmak bizler için çok faydalı oldu. Bizi bu anlamda çok geliştirdi. Mezuniyetten sonra, yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Ayrıca, birtakım burslar elde etmek için, üniversitemin beni iyi geliştirdiğini düşünüyorum. Okulumuzun da bize sağladığı avantajlardan dolayı sermaye piyasası lisanslarına sahip olacağımızdan dolayı sermaye piyasası ve denetleme piyasası kuruluşlarında çalışmayı düşünüyorum. Ayrıca ekonomi bakanlığı ve dünya bankası gibi devletin üst düzey kuruluşlarında çalışmayı düşünüyorum. Özellikle ekonomi bölümünü tercih edecek arkadaşlarıma tavsiyelerim şunlardır: ekonomi bölümü istiyorsanız sizler her gün dünyanın içinde bulunduğu ekonomi ve finans piyasasını takip etmek zorundasınız. Bunun için de size gereken sayısal bir yetenektir. Sayısal yeteneğin dışında parayı çevirme, parayı nasıl kullanabilirim, ben nasıl daha fazla para kazanabilirim ve ülkeme nasıl faydalı olabilirim gibi opsiyonları düşünmeniz gerekiyor. Özellikle ekonomi bölümüne gelmeden önce de kendinizi gerçekten ciddi bir plan içerisine sokmanız gerekiyor. Çünkü ekonomi bölümü gerçekten ciddi bir çalışma ve günü gününe takip isteyen bir bölümdür. Şimdiden üniversitemize ve bölümümüze gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link