BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Fizik Bölümü

  • SAY

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 11955
    2022 : 8856
    2021 : 10583

    2023 : 511.487
    2022 : 515.219
    2021 : 453.575

    2023 : 60
    2022 : 65
    2021 : 65

Merhaba ben Erkcan Özcan. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde doçent olarak çalışmaktayım. Bugün sizlere bölümümüz hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Türkiye’deki sayılı Fizik Bölümlerinden bir tanesidir. Araştırma konuları en küçükten (atom altından) en büyüğe yani evrenin tamamına kadar bütün maddeyi enerjiyi akla gelebilecek her şeyi hatta gerçekliğin ne olduğunu araştırmak üzerine kurulmuş bir bölümdür. Ana ders programımız dünya da akademik anlamda fizikte kendini kanıtlamış diğer bölümlerde olan fizik derslerini içermektedir. Bu derslere ek olarak Boğaziçi Üniversitesi’nin dünya vatandaşı yetiştirme gibi temel, kültürel bakışı içerisinde başka derslerle de öğrencilerimiz destekliyoruz. Ayrıca bu temel derslerimize ek olarak opsiyon ve dağılım adını verdiğimiz küçük ders kümelerimiz mevcuttur. Bu ders kümelerini öğrenciler ikinci sınıftan sonra seçebiliyorlar. Kendi ilgi alanlarını yeteneklerini keşfettikten sonra seçiyorlar. Bu kümeler dahilinde kendi kariyerlerini nasıl belirleyeceklerini fizik veya benzer bölümlerde nasıl bir kariyer belirleyeceklerini kendileri belirleyebiliyorlar. Bunlara örnek vermek gerekirse Astrofizik, Hesaplamalı Fizik, Ekonofizik, Medikal Fizik gibi alanlar vardır. Şu da rahatlıkla söylenebilir ki bütün bu alanlarda kendi sahasında dünyada iddialı hocalardan oluşan bir bölümüz. Dolayısıyla öğrencilerimiz bu alanlardan herhangi birine kendini yönlendirebilecek dersler alabiliyorlar. Son olarak eklemek isterim ki bu opsiyon veya dağılım dediğimiz metotlarla uzmanlaşmaktan daha fazla derine gitmek isteyen ve fizik üzerine bir lisans derecesi de eklemek isteyen öğrencilerimiz için de çift anadal programlarımız mevcuttur. Bunlar çeşitli temel bilimlerle örneğin Moleküler Biyoloji ve Genetik veya Kimya olabilir. Ya da Felsefe gibi fiziğin içinden çıkmış olduğu bir alanda çift anadal yapmak mümkündür. Yan dal programlarımız da yakın zamanda başlamayacak. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü yurt dışında tanınırlığı yüksek olan bölümlerimizden biri olduğu için öğrencilerimiz hem yurt dışında hem de yurt içinde çeşitli staj ve eğitimler ve uygulama programlarına kolaylıkla katılabiliyorlar. Burada örnek vermek gerekirse Cern, Daisy, İctp gibi alanlarında çok tanınana uluslar arası araştırma kurumlarına öğrencilerimiz düzenli olarak gidiyorlar. Hatta şunu da eklemek gerekir ki bu kurumlarda gösterdikleri üstün başarılardan dolayı “Bu yıl kaç kişi göndereceksiniz kimler gelecek” diye yazılar yazılıyor. Staj ve uygulama programlarına ek olarak Erasmus ve benzeri değişim programlarına katılan öğrencilerimiz de oluyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin tanınırlığı bu anlamda yurt dışında saygın üniversitelerle anlaşmalar yapmamızı ve öğrencilerimizin bu gibi iyi kurumlara gitmesini sağlıyor. Fiziğin formüllerden ibaret olmadığını, hayatın içinde oluğunu, dokunulabilen bir şey olduğunu, hissedilebilen bir şey olduğunu görmek istiyorsanız seçeceğiniz bir yer var orası da Boğaziçi Fizik’tir.

Merhaba ben Doçent Dr. Mehmet Burçin Ünlü. 2010’dan beri Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktayım. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nü seçmemin en önemli sebeplerinden bir tanesi İstanbul’da olmasıdır. Dünyanın her yerinde öğretim kurumlarını seçerken nerede, hangi şehirde ve o şehrin neresinde yer aldıklarına bakmak çok önemlidir. Çünkü zamanınızın önemli bir kısmını dört yılınızı burada geçireceksiniz. Bu yüzden üniversitenin konumu çok önemlidir. İkincisi: eğitimde çeşitlilik çok önemli bir faktördür. Biz öğrencilerimize çok sayıda seçmeli ders veriyoruz. Çünkü çok sayıda farklı alanlarda çalışan öğretim üyelerine sahibiz. Yani araştırmada çeşitliliğimiz olduğu için derslerde de çeşitlilik sunabiliyoruz. Üçüncü en önemli sebep Türkiye’nin en önemli öğrencilerinin burada olmasıdır. Rekabet ettiğiniz kişilerin iyi olması sizi de daha iyi yapacaktır. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne gelen öğrencilerin büyük kısmı bilim insanı olmak için buraya geliyor. Ve buraya gelirken de Boğaziçi üniversitesi fizik bölümünün onlara bu konuda destek olacağının farkındalar. Mezunlarımızın bir kısmı fizik alanında akademik kariyere devam ederken bir kısmı da yüksek lisans ve doktoralarını mühendislik fakültelerinde veya sosyal bilimlerde yapmayı tercih ediyorlar. Fizik Fakültesi’ni bitirdikten sonra Tıp Fakültesi’ne giden öğrenciler var. Bu öğrenciler Sağlık Fiziği, Medikal Fizik veya Radyasyon Onkolojisi üzerine uzmanlaşabiliyorlar. Bazı öğrencilerimi ise Fizik Bölümü’nü bitirdikten sonra farklı alanlarda kariyerlerine devam ediyor. Öğrencilerimiz ileri teknoloji firmalarında iş bulabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse sağlık sektörü, enerji sektörü, güvenlik ve optik sektörlerinde çok sayıda fizikçi çalışmaktadır. Öğrencilerle hocalar arasında bariyerlerin olmadığı sıcak bir aile ortamı bulmak için Boğaziçi Fizik Bölümü’ne gelin.

Merhaba ben Çağın Yunus. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Size bölümümü tanıtacağım. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne geldiğim için çok memnunum. Beklentimin üzerinde bir akademik eğitim aldığıma inanıyorum. Sadece fizik açından değil. Dil ve diğer pek çok kültürel konuda da çok iyi bir eğitim alıyorum. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencilerin ilerlemesi üzerine kurulmuştur. Bu bölüme geldiğiniz zaman bu bölümdeki herkesin size çok olumlu yaklaştığını göreceksiniz. Hocalarla da çok yakından çalışma imkanına sahip olacaksınız. Ben akademik kariyerime MIT’de yani Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde Teknoloji Fizik doktorası yaparak devam etmek istiyorum. Sizde fizik alanında uluslar arası akademik bir kariyer planlıyorsanız Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü sizin için doğru tercihtir.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link